26 januari 2022

Gevulde paprika met sambal

2 min read
Gevulde-paprika-met-sambal

Houd je van pittig eten? Misschien is dan wel een gevulde paprika met sambal wat voor jou en als je wil hebben wij ook een recept om zelf sambal te maken.

Maar in dit recept kun je ook gewoon een potje kopen in de winkel.

Wat heb je nodig:

  • 2 grote paprika’s naar keuze
  • 200 gram runder gehakt
  • Eigen gemaakte Sambal
  • Pittige Gehakt Kruiden (bijvoorbeeld Mexicaanse Kruiden)
  • Geraspte Kaas

Bereiding:

Was de paprika’s eerst goed en snijd daarna de koppen van de grote paprika’s er af, voor de sier kan je deze bewaren en er later weer opzetten.

Als je de kopjes er hebt afgesneden verwijder je de zaden en zaadlijsten van de paprika’s.

Pak nu een braadpan en begin met het braden van het gehakt. Als je klaar bent met het braden van het gehakt, leg je het gehakt een grote kom. Voeg nu zoveel sambal toe als je wilt, je kan eventueel ook wat zout en peper toevoegen voor wat extra smaak. Als je dit hebt gedaan roer je het mengsel goed door elkaar.

Begin nu met het vullen van de paprika’s, duw het gehakt een klein beetje in zodat je de paprika extra goed kan vullen. Als je paprika’s zijn gevuld strooi je wat geraspte kaas over de top van de gevulde paprika’s. Leg daarna het kopje van de paprika’s weer terug op de paprika’s.

Verwarm de oven naar 200 graden Celsius en als je oven op temperatuur is doe je de paprika’s in een oven schaal voor ongeveer 20 minuten.

Je gevulde paprika met je eigen sambal is nu klaar om gegeten te worden eet smakelijk!